27 de juny 2016

Fitxes de degustació - Art ORUS

Art Cervesers

ORUS


Alcohol: 5.6%Vol.
Estil: Märzen.

Descripció 

(5 avaluadors)

Aspecte

Escuma entre poc i mitjanament persistent, de color d'ivori. Densitat mitjana també. Forma tímides adherències.
La cervesa és de color ambre clar tirant a daurat. Es detecta una certa terbolesa.

Aromes en nas

(Resumim les dues fases habituals)
En primer lloc descobrim aromes fresques i lleugerament balsàmiques amb algun toc notable de saponària.
Acte seguit, es descriuen notes cítriques així com una varietat de caramels.
Altrament, també notem aspectes afruitats que, en poc temps, es resolen clarament en taronja. Potser també afegiríem préssec, albercoc i, fins i tot orellana. Sinó, i ja en segon pla, també podem parlar de crosta de pa poc feta, galeta, gra i mel.
L'aspecte balsàmic es precisa en quelcom d'eucaliptus. Possiblement també amb menta.
També es manifesta l'alcohol, tot i que de forma molt discreta.
Al final i insistint una mica, es pot descriure curiositats com ara ametlla torrada.
Al final de la fase, es pot descriure algun aspecte especiat molt discret que es pot identificar en pebre i canyella.
En un segon tast, alguns assistents descriuen notes florals com de llessamí així com aspectes de resina. També apareixen notes de xocolata.
En general, l'entrada és discreta, fins i tot molt modesta, però a la llarga, trobem tons cada cop més variats que condueixen a una aprensió global de complexitat d'aquesta fase.

En boca

L'efervescència és fina, tal vegada una mica per sota del que seria convenient.
L'amargor no és immediata i és força moderada, rodona, de bona qualitat i compleix justament amb la seva funció refrescant i "alleugeridora".
El cos és entre lleuger i mitjà mentre que la textura resulta de viscositat mitjana. Volem dir que, malgrat que el cos és més aviat modest, aquesta cervesa presenta una certa untuositat.
Es poden notar aromes d'herba tallada i alguna cosa refrescant sense identificar. Aquest aspecte, a la llarga es fa cada cop més evident i s'acaba identificant eucaliptus. Malgrat la temperatura de tast, la degustació introdueix fortes sensacions de frescor.
Així com en nas es notava, en boca, l'alcohol no es manifesta, sembla completament integrat. 
En segon i tercer pla, podem descriure, crosta de pa, galeta i pa de pessic.
Buscant i remenant, podem també afegir notes de pebre.

Impressions generals

Aquesta cervesa repeteixo, fins i tot a altes temperatures, resulta fàcil de beure i de pair. També podem dir que passa bé la set alhora que deixa la boca molt neta i fresca.
També cal dir que la trobem especialment ben atenuada, pràcticament sense perfil dolç de fons detectable.
Es produeix un lleuger retorn amb notes d'alcohol. No s'aprecia res de dissolvent.
En general, és una cervesa d'intensitat general discreta que per poc que ens hi fixem, pot entregar un perfil bastant complex.
La construcció general és doncs complexa, relativament equilibrada tot i que diríem que es decanta una mica cap al perfil del malt i de la fermentació.
M'agrada la idea que aquesta complexitat no sigui fàcil de destriar. És el plaer de saber a més del plaer de beure.

Anàlisi estadístic



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada