7 de set. 2014

Elaboració - Defectes i descriptors - 23 - INFECCIONS POSSIBLES

LLISTA NO EXHAUSTIVA DE POSSIBLES INFECCIONS

  • Enterobacter Lloc: Maceració Efecte: Àcids Butíric, Caproic, DMS, H2S, SO2, indol, isovalèric, mercaptans, fenols, 
  • Enterobacter - Clostridium. Lloc: Maceració, Envasat Efecte: Àcid butíric 
  • Enterobacter E. Coli: Lloc: Maceració Efecte: Indol 
  • Enterobacter Obesumbacteria Proteus. Lloc: Maceració Efecte: Xirivia, afruitat, àcid acètic, diacetil, DMS, alcohols de fusel, fenols 
  • Hafnia Protea. Lloc: Maceració, Fermentació. Efecte: Diacetil 
  • Kloekera Apiculata. Lloc: Fermentació, Condicionament, Envasat. Efecte:  Àcid acètic, Caproic, Èsters (cítric, floral, afruitat), Acetat d’etil 
  • Lactobacillus. Lloc: Fermentació, Condicionament, Envasat. Efecte:  Àcid làctic, algun cop Diacetil i butadiè, cos fluix, alta carbonatació, textura sedosa, Gueiser lent i persistent en obrir l’ampolla
  • Megasphera. Lloc: Condicionament, Envasat. Efecte: Àcids butíric i caproic, Àcid sulfhídric, Mercaptans 
  • Florit. Lloc: Most, Fermentació, condicionament, envasat. Efecte: Florit, taques grises o blanques a la superfície. 
  • Pectinatus. Lloc: Most, condicionament, envasat. Efecte: Àcids acètic i propiònic, Àcid sulfhídric, Mercaptans 
  • Pediococcus. Lloc: Fermentació, Condicionament, Envasat. Efecte: Àcid làctic, Diacetil, Butadiè, Fina pel·lícula viscosa i transparent
  • Selenomonas. Lloc: Cond. Env. Efecte: Àcids làctic i propiònic 
  • Ferments salvatges. Lloc: Habitualment Ferm. Cond. Env. Efecte: Èsters (plàtan, ribes negres, pinya, etc.) Fenols (clau d’espècia, torba, plàstic, fum), Diacetil, DMS, Alcohols de fusel, Dissolvent, cos fluix, alta carbonatació, pols, pel·lícula prima
  • Zymomonas. Lloc: Cond. Env. Efecte: Acetaldehid, Sulfur d’hidrogen, Àcid acètic, DMS, Fenols, Diòxid de sofre 
  • Zymophilus. Lloc: Ferm. Cond. Env. Efecte: Àcids làctic i propiònic 


Font: The Complete Beer Fault Guide v. 1.4 © Thomas Barnes, 2011-2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada