01 de setembre 2010

Cervesa i salut 8.4 Efectes negatius de l'abús d'alcohol. 04 CÀNCER

04 CÀNCER
El càncer és un creixement tissular produït per la proliferació contínua de cèl•lules anormals amb capacitat d'invasió i destrucció d'altres teixits. El càncer que es pot originar des de qualsevol tipus de cèl•lules en qualsevol teixit corporal, no és una malaltia única sinó un conjunt de malalties que es classifiquen en funció del teixit i cèl•lula d'origen.
Existeixen diversos centenars de formes diferents, essent tres els principals subtipus:

Els sarcomes procedeixen del teixit connectiu com ossos, cartílags, nervis, vasos sanguinis, músculs i teixit adipós.

Els carcinomes procedeixen de teixits epitelials com la pell o els epitelis que entapissen les cavitats i òrgans corporals, i els teixits glandulars de la mama i pròstata.

Els carcinomes inclouen alguns dels càncers més freqüents. Els carcinomes d'estructura similar a la pell es denominen adenocarcinoma.

En el tercer subtipus es troben les leucèmies i limfomes que inclouen els càncers dels teixits formadors de les cèl•lules sanguínies. Produeixen inflamació dels ganglis limfàtics, invasió de la melsa i moll d'os, i sobreproducció de cèl•lules blanques immadures.

L'alcohol potser no sigui causa directa de l'aparició del càncer, però probablement pot augmentar els efectes carcinògens d'altres substàncies com el fum de cigarrets. Prop del 75% de càncers d'esòfag i el 50% de càncers de la boca, gola i laringe s'atribueixen a l'alcoholisme. L'alcoholisme també s'associa amb un major risc per als càncers colo rectals. El tabaquisme combinat amb l’abús de beguda alcohòlica augmenta extraordinàriament els riscos de càncers. El risc de càncer hepàtic augmenta en els alcohòlics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada