04 de gener 2011

8.0.2.- Alcohol contra la calcificació de vasos coronaris.

18/02/2005
Les persones que prenen alcohol amb moderació, però regularment, protegeixen el seu cor de l’enduriment de les artèries coronàries.

Ho demostra un nou estudi dut a terme en els Països Baixos.
És el primer estudi que no només interpreta les dades existents, sinó que també realitza les seves pròpies investigacions i explora la relació entre el consum d'alcohol i la calcificació arterial.

L'equip d'investigació dirigit pel Dr Rozemarijn Vliegenthart va centrar la seva tasca en els ancians. L'estudi va examinar més de 1795 residents de Rotterdam de més de 65 anys, que encara no havien estat diagnosticats amb cap malaltia del cor.
Es va fer un TAC del cor de cada individu que va permetre determinar la salut de les artèries coronàries visibles donat que són aquests vasos que, si es calcifiquen augmenten el risc d'atac cardíac.

En el mateix moment, es preguntava als subjectes sobre els seus hàbits de consum de begudes amb alcohol. El resultat va ser un mostra completa d’habits, des de l’abstinència fins a persones que prenien més de dues begudes al dia.
Es va poder concloure que l'alcohol té un impacte positiu en la circulació sanguínia del cor.

"Els millors valors van ser els de les persones que consumeixen al dia o dos gots de beguda alcohòlica. En aquestes, el risc de calcificació vascular es reduia en un 50%", segons el Dr Vliegenthart.

El grup més vulnerable són els abstemis: van ser els que presentaven un percentatge més alt d’individus amb una calcificació avançada.
Les persones que beuen moderadament però regularment cervesa, estan actuant positivament per al seu cor.

Vliegenthart * R, et al, "Consum d'alcohol i calcificació coronària en la població general" Arch Intern Med 2004; 164: 2355-2360

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada