12 de jul. 2011

Fitxes de tast-Donder en BliksemLa cerveseria de Molen està situada al sud d’Holanda en una zona anomenada “el cor verd” del país. De Molen vol dir “el Molí” i duen a terme en ell exactament el que voldríem fer a la llarga a l’Iluro: elaborar moltes cerveses diferents i servir-les al mateix lloc. Ells també van començar amb una producció mínima d’elaboradors casolans i, a poc a poc, han anat augmentant la producció sense tancar-se a cap producte en concret.

DONDER EN BLIKSEM
Donder en Bliksem significa Trons i Llamps.
Es tracta d’una cervesa d’estil PILS (teòricament això significa que els malts són de Moràvia i els llúpols de la zona de Zatec).
Aspecte:
Color daurat lleugerament tèrbol.
Bon cap d’escuma, bastant densa i persistent.
Olor:
Olor de fruita, especialment cítrics. Presència de bescuit, però sobre tot de barra de pa fresc. Llúpol present en forma d’herba i/o heura.
Aromes:
Amargor notable, molt metàl•lica i poc punyent. Punt de dolçor. Aromes cítriques.
Segon tast: Malt molt discret. Equilibri decantat cap al llúpol.
Tercer tast: Cítric. Aranja i alguna altra fruita sense identificar.
Quart tast: Punt de fum (?), formatge, floral.
Còrpora: Cos notable, efervescència alta.
Retorn amarg.
A llarg termini, la sequedat s’instal•la en boca. Més de mitja hora.

En definitiva, una PILS que no ho és en absolut, més semblant a les ale daurades belgues (tot i que menys afruitada) que a una Pils txeca. No creiem que s’hagi usat només Zatec. De fet diríem que gens. Finalment, una cervesa interessant, de bona factura, però lluny del model. Diríem que hi ha també una mica de blat. A mi personalment, aquest perfil de llúpol m’ha aparegut quan he fet servir Nordbrauer (O Northern Brewer).
Fins i tot diria que hi deu haver alguna equivocació i que l’etiquetatge podria no correspondre al contingut.
12-07-2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada