13 de juliol 2011

Fitxes de tast WATOU'S BIÈRE BLANCHE

Watou és el nom d’un poble que es troba al Sud de Bèlgica prop de Poperinge (impostant centre de producció de llúpols), entre Lille i Dunkerke. La cerveseria te una història que remunta al segle XVII quan la família van Yedegem va rebre uns privilegis que la feien propietària del castell de Watou on van construir una brouateria (neologisme).

Aquesta brouateria va passar de mans en mans, incloent l’amortització de Napoleó, i finalment va pertànyer a un agricultor local que va popularitzar la frase: “revolteu-vos tant com voldreu, però aquí encara necessitem cervesa”. La brouateria es va dir “In de Gouden Leeuw”. Al Lleó d’Or.

En 1862, la brouateria passa per aliança a mans de la familia Van Eecke, nom que encara conserva tot i que al segle XX la va heretar una altra família de brouaters.

Els productes de la brouateria van Eecke són les cerveses d’abadia conegudes amb el nom genèric de Het Kapittel (Pater, Dubbel, Prior, Abt i Blond) Altrament, un producte estrella és una cervesa amb un notable perfil de llúpols anomenada HOMMELBIER (cervesa de llúpol) i finalment, un invent recent, la Watous Wit, una Witbier.

WATOU’S WIT o WATOU’S BIÈRE BLANCHE

La Witbier és una espècie de reconstitució de cerveses més antigues que va desenvolupar el cerveser Pierre Celis. La recepta original inclou un percentatge notable de blat i una aromatització a base de pela de taronja de Curaçao i de Coriandre.

Aspecte:

Color molt groc i lleugerament tèrbola. No és un aspecte típicament WITBIER. Cap d’escuma mitjà.

Olors de blat, bescuit i vainilla. També trobem aromes florals sense identificar i herbals de tipus heura i gramínia.

En boca, notem olors de pa i de pasta brisa (pasta de pizza per exemple) i torna la galeta o el bescuit. Es nota la pela de taronja en forma de llimona i/o aranja. El coriandre es nota molt poc. Punt salat gairebé imperceptible.

Una cervesa poc persistent, bastant efervescent amb un retorn discret. A llarg termini, es desenvolupa una curiosa sequedat bastant persistent.

En definitiva un cru agradable, ben fet, poc típic i amb un perfil personal poc ambiciós. Notablement agradable en temps de calors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada