22 de juliol 2011

Fitxes de tast O'Hara's Stout


Carlow, província de Leinster, comtat de Carlow
Fundada en 1996 per la família O’Hara produeix entre altres:
O’Hara’s Irish stout, O’Hara’s Irish red, O’Hara’s Irish Pale Ale, Curim, O’Hara’s Leann Follain

O’Hara’s Irish Stout.
Estil: Stout seca irlandesa. (ref. teòrica)

Indicacions tècniques
només ens diuen el contingut en alcohol: 4,3% en volum.
Atenció, no és el mateix de tastar aquesta cervesa en ampolla que en barril. En general, en barril, es serveix amb nitrògen, cosa que fa que tot plegat sigui més cremós però també molt més aigualit.

Visual:
Notable cap d’escuma de color marró/beige, bastant persistent. Color negre i poc o gens transparent. Es poden notar tocs de roig o robí a les vores del recipient.

Olors:
D’entrada es nota, per als especialistes, la presència del llúpol Fuggles típic del “llúpol en sec”.
Insistint una mica es pot distingir amb bastanta claredat olor d’herba tallada, tocs de pa negre (o de sègol) i una forta presència de cafè.
A la llarga podem també notar alguna punta d’olor de terra mullada barrejada amb la fortor del malt cremat. (Cal deixar escalfar la cervesa). També voldria esmentar una mica de pebre i alguna forma de te.

En boca:
En primer lloc apareix fugaçment un element cítric . Amb una mica de paciència, el segueix el caramel gairebé cremat. Tal vegada un no-res de vainilla. I si insistiu us diria alguna cosa de cirera de les més negres. En tastos posteriors, el caramel es va fent més evident.
Amargor forta al principi i després es va atenuant (apareix i desapareix per moments.) Poc metàl·lica i bastant punyent. No trobo cap nota àcida ni salada. Ni tampoc es pot parlar de Diacetil ni de DMS.
Gustos persistents especialment en la vessant amarga i curiós retorn del cremat.
No trobo que el cos sigui especialment robust. Diria entre mitjà i fort. Ho dic perquè a la seva web, l'elaborador ens indica que el cos és molt robust. Està en el seu dret de dir-ho però sincerament, no abundaria en la seva direcció. No noto cap cremositat especial (tast en ampolla).

Impressions generals:
Dintre del que cap, podem parlar d’una cervesa equilibrada en el sentit que tots els gustos són forts. També podem parlar de complexitat amb la ma de coses que hi hem trobat.
Sincerament, una Stout de boníssima factura, superior a moltes stouts que corren per ací i, si se'm permet, només superada en qualitat i elegància per la Oyster Stout de Marston's de la qual segueixo essent un devot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada