16 d’agost 2011

Fitxes de tast - Flare Sant Salvador d'Horta de Sant Joan


Flare Sant Salvador d’Horta

La cerveseria
Cooperativa d'Horta de Sant Joan (Terra alta).
Estem esperant informació sobre el projecte cerveser.


La cervesa.
Sincerament, l’etiqueta no convida gaire i, fet el tast, no fa justícia a la cervesa.
Es tracta d’una Pale Ale. Referència teòrica. Amb un 5% d’alcohol en volum.

Descripció:

Aspecte:
Escuma poc densa de color beix però bastant persistent. De color ambre fosc, coure i/o mel. Lleugerament tèrbola.

Aromes:
En destapar l’ampolla, ens envaeixen la olor d’herba, de farina i de pa de pagès fresc. També hi ha un toc de fruita sense identificar.

Posteriorment i sense pressa, l’herba torna a fer acte de presència amb tocs concrets d’ortiga. També es nota una xicra de pebre negre. La fruita segueix sense identificar. El pa de pagès es fa notar altre cop en tots els detalls de bona molla fresca i de crosta ben torradeta. Aromes florals, potser de gerani. Molt al fons, potser un no-res de vainilla.


En boca, el pebre torna a aparèixer acompanyat de quelcom de pebrot. L’amargor és equilibrada, més seca que metàl•lica, bastant persistent. Retorn d’amargor i dolçor juntes. Efervescència típica de la Pale Ale (menys que una Lager, per exemple). Al final de tot es troba un puntet d’acidesa.

En tastos successius anem descobrint mel, herba fresca, heura i alguna cosa de saponària. El pebre i l’herba són sempre presents. També, molt a la llarga i en calent es troba pebrot verd altre cop.

Ja en calent, apareix una lleugera nota de maduixa (nas), reapareix la saponària i l’amargor es pot fer una mica més metàl•lica. Un punt de cítric es va obrint pas a mesura que s’escalfa la cervesa alhora que l’amargor es va imposant.

Una cervesa agradable, bastant típica del seu estil (pale ale o bitter) relativament complexa on predomina el perfil del llúpol. Suportaria la combinació amb moltes coses degut a la relativa força de l’amargor. Els altres perfils són molt discrets i gairebé desapareixerien, de manera que o ens la prenem sola en forma aperitiva o suggereixo una combinació amb coca de recapte, per exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada