17 de maig 2012

Elaboració-Llúpol-Introducció-Taula de matèries


Introducció i taula de matèries:

Introducció:
Els llúpols són la contrapart especiada, aromàtica i amarga a l’aroma del malt. Són cabdals per a la cervesa. Abans de l’acceptació i la generalització de l'ús del llúpol, hom utilitzava diverses herbes, assaonaments i espècies per compensar la dolçor del malt. Els llúpols també fan alguna aportació secundària a la cervesa. Donen una certa estabilitat bacteriològica, ajuden en la cadena de coagulacions i contribueix a l’estabilitat del cap d’escuma.
Aquest material fa temps que es troba a disposició en el blog en un sol post. Hem vist que era molta matèria i que feia temor. Hem subdividit la matèria en 6 capítols de més fàcil accés.

Taula de matèries:
En aquest capítol, parlem del llúpol com a planta. Parlem doncs de la seva definició botànica i també hi hem afegit tot el que hem pogut trobar sobre el seu conreu.
2.-Història
Alguns apunts sobre el conreu històric del llúpol, especialment a Alemanya.
6.-Unitats d’amargor i càlculs. Una mica de química.

A part d'aquesta sèrie d'articles, recomano als interessats que es llegeixin també l'article sobre química dels llúpols on hem intentat trobar l'origen de les aromes del llúpol. Potser és el que més m'agrada...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada