BROOKLYN PENNANT ALE.
A finals dels anys 1800, Brooklyn era un dels centres de
brouateria més grans i importants dels EEUU. Hi havia llavors nogensmenys de 45
brouateries! En aquella època, la cervesa d'estil europeu que més es produïa
era la Wien (o Vienna).
Però, en 1976 va tancar la darrera brouateria de tipus
artesanal de Brooklyn, ensorrada per la competència de les grans cerveseres que
apostaven pels productes coneguts de la industria massiva de la cervesa.
Però en 1984, el corrent de la brouateria casolana als EEUU
ja estava bullint i poc a poc, la gent va anar fent-se la cervesa a casa, i els
més valents es plantejaren passar-se a la fase professional. La Brooklyn
brewery fou doncs refundada sota aquests auspicis, i després de nombroses vicissituds,
i canviant de mans i de mestres cervesers, s’ha anat convertint en una
referència del món cerveser.
Actualment, la producció de receptes es troba en mans d’un
mestre brouater mundialment conegut: Garret Oliver. Aquest ha creat noves
receptes que es produeixen ara a gran escala en una brouateria lluny de
Brooklyn (tot i que es manté el centre d’interès a Brooklyn).
Les receptes de la nova onada de brouateries americanes han
abandonat la passió i la desmesura en l’ús de llúpols més o menys nous o exòtics
dels anys 1980. Actualment, retornen a la recerca de l’equilibri entre els
diversos perfils sense perdre de vista les particularitats dels estils clàssics
europeus treballats amb ingredients americans i doncs, lleugerament diferents.
Per més informació: brooklynbrewery.com
La brouateria:
Adreça:
Brooklyn Brewery
#1 Brewers Row
79 N 11th St
Brooklyn, NY 11249
#1 Brewers Row
79 N 11th St
Brooklyn, NY 11249
Tel: (718) 486-7422
Fax: (718) 486-7440
Fax: (718) 486-7440
L'estil:
Pale Ale anglesa tradicional.
De la seva web:
Com a residents
de Brooklyn, veneren la memòria de l'equip
campió del Mundial de beisbol de 1955: els Dodgers de
Brooklyn. El nom de la cervesa és en honor seu (pennant = banderí, en
referència al banderí de campió.) La Pennant és una Pale Ale tradicional anglesa, estil
desenvolupat al segle
XIX.
La cervesa:
Presentació en ampolla de 33cL
Caducitat: Desembre 2012
Degustació: 16-02-3013 (gairebé dos mesos de
retard).
Alcohòl: 5% volum.
Lot: 1572 15.18
Temperatura: massa freda.
Descripció:
En destapar:
Olor de pasta dolça amb notes d'herba.
Aspecte:
Molt bon cap d'escuma mitjanament dens, molt
persistent i formant garlandes.
Cervesa perfectament transparent de color
d'ambre clar molt atractiu.
En nas 1:
Olor de ferment fresc seguit d'aromes dolces
com ara núvol de sucre, pasta dolça (ensaïmada), notes de caramel i alguna cosa
de pa de pessic una mica xocolatós.
elpetittaller.wordpress.com |
Sinó trobem un perfil de llúpol discret amb
herba. Potser també podríem identificar quelcom de pera i de pebre negre.
www.alibaba.com |
Hem de dir que també hem trobat un punt de
cartró.
En boca 1:
Bones olors de caramel i de melassa. També
caramel cremadet i núvol de sucre.
La densitat és respectable, l'amargor quasi
nul·la amb una nota seca tot just perceptible. L'alcohol es nota en forma de
notes de rom.
Malgrat la densitat, la cervesa és
passadora, bevible.
www.chile.com |
Tot plegat és força persistent, el glop és
"llarg", i el retorn és lleugerament amarg amb notes de brioix.
L'amargor només agafa entitat molt a la llarga.
En nas 2:
Amb el ferment, venen lleugeres notes de
terra i de molsa. Aquest cop, l'herba és més evident però dura poc: el malt
torna ràpidament a dominar el panorama: caramel, brioix, melassa. Les notes de
pebre es tornen a notar.
Melassa de magrana (www.cardamomeetcompagnie.com) |
Malgrat el títol baix, l'alcohol es nota
bastant.
Alguna cosa de sofre (llumins).
En boca 2:
Bon glop amb perfil de malt dominant:
caramel, melassa i pasta dolça. Es pot notar una nota inapropiada lleugerament
picant que sembla tenir relació amb el toc de sofre.
Herba i flor quasi nul. Impossible
d'identificar.
Amargor tot just perceptible i en forma
seca. Acidesa molt a la llarga.
Forçant una mica, tornem a trobar el cartró.
Globalment, cervesa molt passadora i
agradable.
L'amargor es manifesta millor en el retorn.
Impressions generals.
Ens trobem davant d'una cervesa interessant.
Cal ressaltar el seu aspecte passador i amable i perfectament bevible. Presenta
però dos defectes que no són greus en la mesura que no estem prenent aquesta cervesa
dins del seu temps oficial de conservació. Al menys pel que fa al seu perfil de
cartró. El sofrat ja és més greu.
Un cru de complexitat mitjana, decantat cap
als perfils del malt i del ferment.
Altres apreciacions:
Per fer un clon de la Pennant Ale:
Bones Albert,
ResponEliminajustament havia comprat aquesta cerveseta fa unes setmanes, també amb la data de consum preferent finalitzada.
Resumint, comparteixo les teves notes. Una cervesa que tendeix notablement a la malta. Es trobaven una amplia gama de xocolata, sucre cremat, ... Al nas també es podia notar el ferment, però buscar aromes i sabors herbals era una tasca difícil. Potser, eren inapreciables. L'amargor tampoc es feia notar massa, i es mesclava amb un punt d'acidesa del carbònic.
Saluts,