BROOKLYN SUMMER
ALE
www.fashionindie.com |
La brouateria:
Veieu l'entrada
de la Brooklyn
East IPA
Adreça:
Brooklyn Brewery
#1 Brewers Row
79 N 11th St
Brooklyn, NY 11249
#1 Brewers Row
79 N 11th St
Brooklyn, NY 11249
Tel: (718) 486-7422
Fax: (718) 486-7440
Fax: (718) 486-7440
La cervesa:
Del seu web:
La Brooklyn
Summer Ale (cervesa d'estiu) és una rèplica de les "Light Dinner
Ales" (cerveses lleugeres de sopar) elaborades a Anglaterra al llarg del
segle XIX i fins al 1940. També rebien la denominació de "luncheon
ales" o fins i tot de "family ales", perquè eren refrescants,
aromàtiques sense ser pesades (una relació de causa a efecte que algú m'haurà
d'explicar...)
Fitxa tècnica:
Estil: Pale Ale (Al
nostre blog. BJCP)
Ingredients:
Malts anglesos de dues carreres.
Llúpols Perle alemany i Cascade americà així com Fuggle i Amarillo
Alcohol: 5.0%vol.
IBUs: 18
D.I. 11° Plato
Alcohol: 5.0%vol.
IBUs: 18
D.I. 11° Plato
Descripció:
En destapar:
Olors dolces que recorden alguna
llaminadura de fruites. Un punt de brioix dolç, quelcom d'herba i un toc de
sofre.
Aspecte:
Cervesa d'un bonic color
daurat/ambre clar quasi perfectament transparent. Molt bon cap d'escuma mitjanament
dens, persistent i amb bones garlandes.
En nas 1:
En un primer pas, es nota
principalment el llúpol, amb notes florals sense identificar, cítriques i
alguna cosa d'ortiga.
Després, podem descriure tocs de
ferment fresc barrejats amb olors de pa fresc, poc fet, i un punt amb tirades
de caramel.
Baixada l'escuma, podem parlar
d'herba fresca, com un nota mentolada i un perfil molt ben instal·lat de brioix
poc fet. Segueixo sense definir el toc floral ni precisar la nota cítrica que,
per altra banda, és bastant consistent.
espacioparabellezaybienestar.blogspot.com |
Altrament, podem percebre una
nota de sofre molt tènue però present, acompanyada de notes de gra cru o de
palla.
En boca 1:
Efervescència més aviat baixa.
Cos entre lleuger i mitjà, agradable que convida a empassar. Amargor quasi
nul·la i més aviat seca.
En boca dominen les olors de gra
cru, alguna cosa de palla i crosta de pa poc torrada.
www.nosrecettesdumonde.com |
No notem res de dolç.
El glop és breu, agradable, amb
una certa nota de salat que no acaba de convèncer. El retorn és discret i remou
aromes d'herba, fruita sense identificar molt poc madura.
En nas 2:
Amb molta escuma, trobem bones
olors de ferment fresc i quelcom entre pera i codony. Aquest cop, el que domina
(de moment) són les fruites molt poc madures sobre un rerefons de brioix.
www.aux-beaux-fruits.ch |
També
descobrim un lleuger toc de paper vell.
Passada l'escuma, arriben notes
d'herba, el punt de gra cru i també, insistint molt, podríem descriure
aportacions de caramel barrejat amb galeta.
Insisteixo amb la pera i el
codony.
www.niffylux.com |
En boca 2:
D'entrada podem descriure un cos
entre lleuger i mitjà amb una efervescència fluixa però lleugerament picant i
un toc salat que segueix sense seduir gaire.
Olors de brioix, de codony, un
punt de fusta fresca i una lleugera nota cítrica, tirant a mandarina, completen
la paleta d'aromes.
www.flecapares.cat |
Buscant amb certa convicció,
acabem distingint notes d'ortiga (que es confirmen a la llarga amb la cervesa
més calenta). Si conservem la cervesa molta estona en boca, el cítric augmenta
i s'acosta a la grosella. El cos augmenta amb la temperatura però no arriba mai
a ser res contundent ni feixuc.
Impressions generals.
Una cervesa lleugereta, amable,
molt més consistent del que sembla, amb una complexitat notable en contraposició
amb un cos poc desenvolupat. És una cervesa d'estiu que, segons diuen, cal
consumir freda, però personalment considera que es perden moltes coses
agradables a baixes temperatures. A 10ºC, la cervesa dóna un perfil dolç i una
riquesa de matisos prou equilibrats.
Al final. si no fos per la nota
salada, fluixa però tot i així excessiva, seria un cru a tenir molt en compte.
Altres
apreciacions:
I like the valuable information you provide in your articles.
ResponEliminaI'll bookmark your blog and check again here frequently.
I'm quite certain I will learn a lot of new stuff right here!
Good luck for the next!
Here is my page ... apuesta deportiva ()