10 de juliol 2013

Fitxes de degustació - Domus SUMMA

SUMMA

Domus
Degustació realitzada el 27 de Juny 2013
Cervesa aromatitzada amb mel.
Lot: 1509/271 12 DIC 2013
Alc: 7,2%Vol.
Cap: 33cL.

Estic esperant més informació sobre el projecte en general.

Descripció:

En destapar:

Olors de mel i de sucre torrat.

Aspecte:

Escuma mitjanament densa i poc persistent. Cervesa de color marró amb tocs de caoba.

Nas 1:

Olor fresca i agradable amb una lleugera nota de mantega. Bones olors de caramel bastant fet, rodones i  poderoses. Lleugera olor de mel però bastant tapada per les olors del perfil del malt. altrament, olors de cirera confitada o, millor, fornejada, i també un toc de ribes roges. Notes especiades de canyella i pebre negre.

Clafoutis de cireres

Boca 1:

Forta efervescència, potser un pèl excessiva. Cos més que respectable, notable viscositat però agradable, no ofereix cap resistència.
Acidesa quasi nul·la, només residual.
Olors de sucre gairebé cremat.
Toc lleugerament salat, quasi res.
Cervesa gens amarga, final sec i persistent.
Discretes notes de dissolvent. L'alcohol es deixa notar per mitjà d'una certa escalfor.
El glop és molt fàcil i amè.
No es tracta d'una cervesa equilibrada en el sentit que domina fortament un perfil sobre un altre. No obstant això, la composició és bastant homogènia i integrada.
Per ser una cervesa de mel, trobo aquest ingredient massa discret.

Aspecte 2:

Escuma de diverses densitats amb zones molt denses i cremoses i altres zones de bombolles molt grosses. Persistència mitjana i sense garlandes.

En nas 2:

Aquest cop, el llúpol es fa notar amb més acuitat: herba tallada, fulla d'heura i saba de gramínia.
L'alcohol es fa notar bé, acompanyat de lleugeres notes de dissolvent. El caramel es retira en un segon pla mentre que apareixen un perfil cítric que tira a mandarina. No es nota gaire la mel mentre que, en canvi, apareix cafè i un no-res de xocolata.
Cafè amb xoxolata
Forçant (agitant) només s'aconsegueix augmentar l'aprensió de l'alcohol i del dissolvent.
Molt al final, apareix un toc de figa seca.
Figues seques

En boca 2:

Ara, l'efervescència s'ha moderat notablement. El cos segueix essent ben consistent. Dominen bastant les olors de caramel bastant cremat. Apareix una mica d'herba i un bon toc de melassa. Hi ha una nota dolça general que es combina amb el cos.
Melassa d'aranja
La persistència general és un pèl amarga, lleugerament picant, dolça i un no-res seca.
En general el glop és molt passador, fàcil i passa bé la set
Repetiria que es tracta d'una cervesa no gens equilibrada, que no pretén ser-ho, però que està molt ben lligada. Forma un conjunt homogeni.

Impressions generals:

Com dèiem, es tracta d'una cervesa molt ben acabada i lligada, que forma un conjunt homogeni (de moment, no he trobat una terminologia més amena per descriure aquest fet.) Crec que les notes quasi cremades tapen una mica les aromes de mel de forma que aquesta queda gairebé oculta.
Aquesta cervesa evoluciona durant el tast. En un primer temps, dominen els tons del malt amb la melassa al capdavant, però després apareix un final on el llúpol és més present. Tot plegat ben compensat.
Una nota dolça gairebé permanent, tant en nas com en boca, funciona com a teló de fons estable i sòlid. En definitiva, una bona composició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada