LA CHOUFFE BLONDE
Resum de sis avaluacions
Estil:
L'etiqueta parla de Bière blonde però podem imaginar que, en contenir coriandre, l'estil queda determinat en
Hi ha hagut set participants
Ref:
1.- Lot: L2 0606 10:15
(cad: 11/2016)
2.- Lot: 3105 1959
(cad: 09/2016)
3.- Lot 3145 0517 (cad: 09/2016)
4.- Botella de 75cl. lote
L12404
5.- Lot: L 3145 0517 (Cad:
09 2016)
6.- Lote: 111040742 (Cad:
01/01/2017)
7.- Lot: 12305 1459
(Cad: 11/2016)
En destapar:
1.- Gra, herba, mel
2.- Espècies, dolç,
floral.
5.- Pa.
6.- Algodón de azúcar,
levadura (champiñón), un poco de fruta verde (pera-membrillo), heno, algo de
lúpulo herbal.
Aspecte
1.-Escuma mitjanament
densa, més persistent i formant generoses garlandes.
La cervesa és daurada
clara, gairebé completament transparent, No s'aprecia cap pòsit.
2.- Lleugerament
tèrbol però net.
Escuma densa i
compacta de color blanc insuficientment persistent.
Cervesa de color
daurat (or)
Sediment.
3.- De color daurat
ataronjat. L'escuma és blanca, n'hi ha molta quantitat i perdura durant tot el tast.
4.- Sale energica. Buena
espuma blancuzca. Bastante persistente.
Tonos entre paja
recien cortada y dorado, bastante limpia, pero con un punto de turbiez que no
deja ver a traves.
5.- De color daurat,
tèrbola, amb presencia de sediments en suspensió.
Escuma de color blanc
trencat, persistent que deixa rastre en desaparèixer.
Carbonatació molt
vivaç.
6.- Cerveza dorada
algo velada. Espuma densa de color blanco y buena retención.
7.- Color or claret.
Escuma inicialment generosa, blanca. Cap d'escuma de bombolla gran. Es dissipa
sense garlandes.
Aromes
1.- Olors cítriques,
especialment llimona. També grosella.
Al principi també ferment
fresc.
Pa de pagès,
especialment, la molla. Gra.
Aspectes perfumats. Llavors
de Coriandre.
Colònia. (espígol?)
Palla o segó.
Préssec. Albercoc (-).
Una mica d'alcohol, dissolvent,
no.
+Temperatura → + gra, pa i mel. Coriandre + nota dolça que acaba en mel i pa (més mel que
pa).
(DMS(-), H2S (-), Pa
de pessic, Saponària (-), Llaminadura, Galetes digestives.
2.- Dolçor, flors
blanques, espècies.
Alcohol (-), Caramel
(--), Sofre + acidesa.
Clau d'espècia i
coriandre.
Metàl·lic (-), DMS (-),
3.- Plàtan, maduixa,
coriandre, potser quelcom de nespra i, si filem prim, pell de poma golden. A la
estona apareix llimona confitada, mandarina, suc de préssec i potser un punt de
pebre (blanc?)
4.- Notas de hierba,
sotobosque, costra de pan, crackers y unas notas a manzana y alguna flor blanca
sin definir.
5.- Pa, especiat,
pebre i clau. Caramel i taronja.
6.- Gran repertorio de
frutas con kiwi, melocotón, plátano,
mandarina, mermelada de ciruela y miel de cítricos, todo en un conjunto muy
armonioso. Envoltura de especias dulces
(canela, clavo) y algo de pimienta.
Notas de lúpulo
herbal, de tipo heno.
7.- Cítrics, espècies,
coriandre, dolçor de (?), alcohol, crosta de pa, SO2 (-), DMS (-), plàtan.
Sensacions i aromes en boca
1.- Cos notable.
Efervescència vivaç i un pèl picant.
L'amargor: acompanyament,
un pèl dura i evanescent. Es manifesta més concretament en empassar la cervesa
i apareix seca i un pèl punyent.
També trobem una certa
acidesa residual.
La persistència en
boca és àcida, seca i amb olors de raïm i grosella. També val a dir que és ben
llarga. En aquesta fase es pot descriure pa de pessic poc fet.
Nota dolça i tons de
llaminadura àcida
2.- Dolç (-). Lleuger.
Cos mitjà. Alcohol. Poc persistent. Amargor (-). Metàl·lic. Dura poc.
3.- Crosta de pa de
pagès, potser sègol, avellana (-), pell de nou (-). Alcohol, però no és
desagradable. Final sec amb dolçor d'almivar.
Molt carbonatada; cos de
mig a alt.
4.- Cerveza que llena
la boca. Leve calidez por el alcohol, queda bien integrado. Notas de miga de
pan y de cilantro.
Carbonatacion moderadamente alta pero bien integrada. Persistencia
larga con un final seco.
5.- Caramel, pa,
cítric. Taronja i pera. Especiat. També préssec.
Amargor moderada,
final sec.
Alcohol present.
6.- Gran equilibrio
entre el dulzor moderado y armonioso, un amargor delicado y una acidez apenas
insinuada pero refrescante.
Desarrollo envolvente
y largo con aromas en línea con la nariz y un final en el que se notan las
maltas.
7.- Lleugerament
picant, espècies, cítrics i notes tropicals (-). Dolçor de sucre i final amarg
més aviat sec. Mel. Plàtan. Crosta de pa. Floral.
Efervescent. Bon cos.
Cremosa (-). Final sec i un punt d'amargor. Refrescant. Persistent.
Impressions generals:
1.- "Bevibilitat" molt acceptable malgrat la densitat. Òptima
digestibilitat.
Cervesa prou complexa. En general, una cervesa molt evolutiva, motiu pel
qual els equilibris són difícils de determinar.
Així i tot i malgrat els equilibris variables, el conjunt presenta una
composició molt elegant i refinada. En escalfar-se, aquesta bona composició es
fa més evident.
El coriandre funciona
com un additiu secundari i aporta tocs amables al conjunt.
2.- Un molt bon
treball amb els ingredients, fan que aquesta cervesa tot i sent dolça no
empalagui , sigui refrescant i es pugui considerar equilibrada. Tant ben
composta que és molt fàcil de beure tot i els seus 8 graus d’alcohol. Només li
desitjaria una millor persistència en boca
3.- Cervesa rossa
belga amb un cos que omple la boca degut a la gran efervescència. És més
complexa del que sembla en el primer glop, alhora és lleugera i fàcilment
bevible.
4.- Cerveza muy bebible, agradable con un punto cálido.
5.- Fruitada, efervescent, final sec.
6.- Aroma complejo con sensación de unidad, de “composición”
y con la marca de la levadura belga. Fácil de beber , placentera. No se nota el
grado y mantiene siempre un paladar seco y limpio, pero con un gran repertorio
de frutas –verdes y maduras- y especias.
7.- Bona "bevibilitat". Alcohol ben integrat però
es nota. Evolutiva. Fruitats, dolçor i amargor ben combinades.
Notes BJCP (mitjanes)
(11+11+9+10+10)/5 = 10,2
(sobre 12)
(3+2+2+3+3)/5 = 2,6 (sobre
3)
(18+18+17+18+17)/5 = 17,6
(sobre 20)
(4+5+4+5+4)/5 = 4,4
(sobre 5)
(9+8+8+9+9)/5 = 8,6
(sobre 10)
Nota final: 43,4 sobre 50
Trobo que hem estat severs...
Nota final: 43,4 sobre 50
Trobo que hem estat severs...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada