1.- Es considera que el grup està format per cerveses "MUNIC" o "MÜNCHEN". Aquest grup es pot subdividir en:
1.1- MÜNCHNER DUNKEL de la qual alguns diuen que procedeix la SCHWARZE o SCHWARZBIER.
1.2- MÜNCHNER HELLES.
Dins d'aquest grup també apareixeríen la
1.3-MÄRZENBIER, que guardada durant l'estiu, es converteix en
1.4-OKTOBERBIER.
Münchner Helle / Lager hell / Helles / Export Hell
- Zona d’influència:
- Olor:
- Aspecte:
- Gust:
- Còrpora:
- Impressió general.
- Nota històrica:
- Comentari:
- Ingredients:
Zona d'influència original: Baden-Würtenberg, Baviera, Nordrhein-Westfahlen.
Temperatura ideal de servei: 8ºC
- Consideració legal (Biergattung):
- Fitxa tècnica:
D.F.: 1012-1017 g/L = 2-3ºP
A.V%: 4,5-5,5%
EBU: 18-25
EBC: 7-14
La revista Brauerei Forum distingeix també aquí la HELLE de barril de la que hom exporta:
Export Helles
D.I.: 1045-1056 g/L = 11,34-14,18ºP
A.V%: 4,64-6,14%
EBU: 19,9-35,2
EBC: 5,7-14,2
- Exemples comercials:
Pilsen original txèca.
- Olor:
- Aspecte:
- Gust:
- Còrpora:
- Impressió general:
- Nota històrica:
A mitjans de segle XIX, la ciutat de Pleñ pertanyia a l’imperi austro-hungarès. Administrativament Baviera i Bohèmia eren doncs al mateix país. En aquella ciutat es brouava una cervesa tan pèssima que, en Febrer de 1838, un magistrat van ordenar que es deixessin fer malbé 36 Fässe (barrils) davant de l’ajuntament.
Per tal de solucionar aquest problema, uns quants ciutadans van decidir construir juntament una “broueria municipal” (Bürgeliches Brauhaus). El 15 de Setembre de 1838 posaren la primera pedra.
També consideraren que calia renovar el receptari. A Bohèmia, es feia cervesa d’alta fermentació. Però el gust de la gent s’havia decantat cap a les cerveses de baixa fermentació. La moda estava a la “cervesa bàvara” que era un producte fosc de baixa fermentació. Calia un nou mestre brouater.
Van escollir un noi jove de 29 anys de nom Josef Groll (o Grolle segons les fonts) de Vilshofen a Baviera. El pare d’aquest era mestre brouater i havia estat investigant durant temps noves receptes de cerveses de baixa fermentació.
Com a Baviera, els bohemis tenien la possibilitat, a l’hivern, de guardar la neu en coves (com en els pirineus) o fosses, i tenir-ne així gairebé tot l’any. Aixó doncs, podien aconseguir tot l’any temperatures d’entre 4 i 9 ºC i per tant, podien també brouar cerveses de baixa fermentació.
L’11 de Novembre de 1842, les cerveseries “Zum goldenen Adler” (l’àliga d’or), “Zur weissen Rose” (la rosa blanca) i “Hanes” (“Joan”) van servir la primera partida de cervesa autènticament Pils.
- Comentaris:
- Ingredients:
- Fitxa tècnica:
D.F.: 1014-1020 g/L = 2-3ºP
A.V%: 4-5,5%
EBU: 30-45
EBC: 7-12
- Exemples comercials:
Pils d'Alemanya
En moltes guies, les Pils no es distingeixen entre elles.
- Olor:
- Aspecte:
- Gust:
- Còrpora:
- Impressió general:
- Nota històrica:
- Ingredients:
- Comentaris:
- Temperatura ideal de servei: 8ºC
- Consideració legal:
- Fixa tècnica:
D.F.: 1014-1020 g/L = 2-3ºP
A.V%: 4-5,2%
EBU: 25-40
EBC: 7-10
- Exemples comercials:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada