06 d’agost 2012

Fitxes de degustació - Glops Ale


Glops Ale
Sobre la broueria: 
Llúpols i Llevats S.L. és una empresa creada al 2005 per tres socis amb capital català. L’empresa es dedica a elaborar, comercialitzar i distribuir cervesa artesana i natural amb el nom GLOPS i cerveses personalitzades segons la demanda del client.
La maquinaria cervesera és de 300 L de capacitat per cocció, amb dos fermentadors de 300 L i sis maduradors de 300 L. La capacitat de producció anual és de 300 HL de cervesa Lager.
Llúpols i Llevats S.L. està situada al passatge Milans 48-50, 1r 1a de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).
Tel. fix: 93 260 11 50
Tel. mòbil: 680 325 709

Correu
: glops@llupolsillevats.com
http://www.llupolsillevats.com

Presentació:
Ampolla de 33 cL
Alcohol: 4,9%Vol
Cad. 27 Juliol 2012
tast 27 de Juliol 2012
IBU: 17
Temperatura de tast: 12ºC
Cervesa creada i treta al mercat en 2011.

Ingredients:
Probablement llúpol Cascade durant la cocció i en sec.

Descripció:

En destapar: 
Herba i llimona (cosa que fa fortament pensar en el Cascade)
Aspecte:
Color de carabassa, poc transparent. Cap d'escuma dens i persistent.

En nas 1:
Olors de llúpol clarament determinats per la Llimona i un toc de Pi. També es poden trobar aromes de taronja confitada o de pastís de taronja. Olors florals sense identificar amb un punt de caramel.
En Boca 1:
El primer que es pot notar és l'amargor, més aviat metàl·lica. També es nota bé l'efervescència prou forta (cosa que no es podia suposar veient el cap d'escuma més aviat "normal"). Ambdues característiques s'atenuen ràpidament deixant així passar un bon toc de tall de fulla (heura).
El tast és llarg en l'amargor, i aquesta reapareix en forma seca. Un punt d'acidesa fa la seva aparició, però molt tènue i només si es conserva la cervesa molta estona en boca.
Cos entre fluix i mitjà. Cap astringència. Retorn amarg sense "companyia".

En nas 2:
Olor de Pebrot verd o de Planta grassa així com de Pi. 
Aquest cop la Llimona no apareix. En aquesta segona passada podem trobar també, amagada darrera la planta grassa, una bona nota de galeta. Quelcom de caramel, gairebé res.

En boca 2:
En primer lloc, torna el cítric en forma de Taronja confitada. Segueix però dominant el tall de fulla o de planta grassa.

L'amargor segueix essent bastant notable a mig camí entre seca i metàl·lica. El tast és molt persistent i s'asseca amb el temps.
Personalment, em faltaria una evidència més clara del perfil del malt. Aquest, de moment, és quasi inexistent.
Això és un bon exemple per il·lustrar el fet que els IBU teòrics i l'amargor que podem sentir són coses ben dispars. En efecte, els IBU són molt discrets (17) i això ens hauria de donar una cervesa gairebé sense amargor, però no és el cas. Aquesta Ale és prou amarga. Sense cap exageració, però al cap i a la fi, amarga.

En nas 3:
En una tercera passada, forçant una mica, trobem el ferment fresc i altre cop, el tall de fulla d'heura. El Pi i la Taronja segueixen presents.

Notes florals sense identificar i final discret de caramel. Amb la temperatura, la nota floral augmenta sense que es pugui identificar.

En boca 3:
Fugisser toc de gamba, res, un segon! alguna cosa de DMS?
Seguim amb la taronja. el cos, amb la temperatura també sembla més consistent. "Bevibilitat" perfecta, el cru passa sense problemes.
L'amargor segueix notable però disminuïda en la seva intensitat.
Acidesa només molt a la llarga. Astringència, no, diacetil, no,
Efervescència, ara, un pèl baixa.
Toc insignificant de clor (clorofenol?) molt al final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada