09 de maig 2013

Cerveses d'abadia - Rochefort - La broueria (2/2)

Rochefort Història de l'abadia

La Broueria (2/2) 

Article precedent.
En 1949, les vendes van bé i la comunitat es va plantejar comprar un camió més gran per efectuar els lliuraments. En aquesta mateixa època, les cerveses trappistes de Chimay començaven la seva forta expansió. Els acords de distribució de Chimay permetien la venda de la cervesa a Bèlgica, inclòs el territori de Rochefort, cosa que perjudicà fortament el negoci dels de Rochefort. L'Abat de Rochefort es queixà als seus col·legues de Chimay. Aquests hagueren de convenir que el contracte que havien signat amb el distribuïdor incloïa la zona de Rochefort. En el terreny de la distribució, no podien posar remei a la situació.

portfolio.lesoir.be
Llavors, els monjos de Scourmont oferiren als de Rochefort assessorament i ajuda per que els segons poguessin produir una cervesa que pogués competir amb les de Chimay en igualtat de condicions. Van consultar el Professor De Clerck de Lovaina (que a la seva vegada era i havia estat conseller de Chimay), el qual va concloure que calia revisar els mètodes de treball: controls microbiològics, higiene ... havien de ser instaurats per tal de millorar significativament la qualitat de la producció.

Des de finals de 1952, es van adquirir nous materials per seguir els consells de de Clerck. En febrer de 1953, la nova cervesa es va posar a la venda per primera vegada. Tenia un grau més que la precedent i va tenir èxit ràpidament. Diversos pares brouaters es van succeir.

Rochefort. El Pare Antoine.
El Pare Antoine va assumir la responsabilitat fins al 1997. Llavors el va succeir un laic: Vital Steignard. Per tenir l'aspecte que te actualment, la broueria va ser modificada nombroses vegades. Les instal·lacions es van adaptar regularment als avenços de la tècnica moderna. Actualment, és una de les broueries més modernes que existeixen d'aquesta mida. L'actual sala de cocció és del 1960 però les instal·lacions foren renovades en 1974. La producció anual ronda els 13000 a 15000 hL. De moment, l'abadia no preveu augmentar la producció perquè els monjos consideren que ja compleix amb el seu objectiu: mantenir la comunitat i subvenir a les necessitats de la caritat. En l'actualitat, deu col·laboradors externs treballen en la producció de cervesa a l'abadia de Rochefort.
Rochefort. La sala de cocció.

Article precedent.
Article següent
Cerveses d'abadia. Taula de matèries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada