Hall and Woodhouse
BADGER
FURSTY
FERRET
El lloc:
Blandford es troba en el comtat de Dorset al sud d'Anglaterra,
prop de Bournemouth. El seu nom complet és Blandford Forum. Es
tracta d'un poble que, actualment, te uns 8000 habitants.
La
brouateria:
Badger és el nom que va rebre la cerveseria pels voltants de 1875.
Abans, en 1777, Charles Hall l'havia batejada " Ansty Brewery".
La història d'aquesta brouateria és la típica d'una empresa
familiar anglesa que va saber plantejar bé des del punt de vista econòmic i empresarial: absorcions
de competidors, diversificació amb productes no-cervesers, modernització de les
instal·lacions, etc. Detalls de la història es poden trobar en aquest enllaç.
Actualment, aquesta brouateria encara es pot considerar un "negoci
familiar independent". Pels temps que corren, és tot un repte.
Hall & Woodhouse també produeix altres begudes no fermentades.
Contacte:
Hall & Woodhouse Ltd,
The Brewery,
Blandford St. Mary,
Dorset, DT11 9LS
Tel: 01258 452141
Registered in England with company number: 57696
VAT number GB185683617.
Blandford St. Mary,
Dorset, DT11 9LS
Tel: 01258 452141
Registered in England with company number: 57696
VAT number GB185683617.
L'estil:
El productor ens diu que es tracta de una "Premium Ale".
No és que aquest estil existeixi, però podem imaginar que es tracta d'una BITTER
que es pot qualificar de Premium, Best o Special.
L'estil al BJCP:
8B i al
nostre blog:
Olor: Aromes de llúpol entre molt i
res. Diacetil i caramel entre poc i res. Fruitat moderat. Els millors exemples
tenen olor de malt. PHS: floral, bruc, poma, perfum algun cop.
Aspecte: Or mitjà fins a coure-marró
mitjà. Poc cap d’escuma per la baixa carbonatació.
Gust: Diacetil (nou) i caramel entre
poc i res. Malt mitjanament present. Amargor entre mitjana i forta. Olor de
malt Crystal i sovint també aroma de llúpol. Equilibri decididament amarg tot i
que hom procura que no tapi els gustos de malt. Fruitat de la fermentació.
Hauríem de percebre la mineralitat de l'aigua darrere l'amargor. Final sec.
Còrpora: Cos entre mig lleuger i mitjà.
Baixa carbonatació. En exemplars en ampolla, la carbonatació és més alta..
La cervesa:
Es tracta d'una de les nombroses receptes que aquesta gran elaboradora
produeix en quantitats industrials i que serveix en ampolles, barrils i
llaunes. Un senyal no del tot positiu és que s'envasa en ampolles de vidre
transparent i que s'hi afegeixen sulfits per a assegurar la conservació.
L'empresa és molt discreta sobre els ingredients i tot plegat, de manera
que no sabem si el cru és pasteuritzat o no.
Premis: 2010 Medalla de bronze en la categoria "Beer" (?) al Taste
of the West Awards.
Fursty Ferret: fursty val per thursty. De manera que ens trobem davant
d'una fura assedegada. El nom es refereix a les fures que rondaven a la porta
del darrere de la brouateria per tal de veure si podien arrambar una mica de
cervesa per a desalterar-se.
Crec que es tracta millor d'una mostela... |
Data del tast: 20-10-2012
Caducitat: ?
Presentació: ampolla de 500mL
Alcohol: 4,4%Vol.
Temperatura del tast: de 8ºC en
amunt.
Descripció:
En destapar:
Olor d'ortiga principalment. També olor de pa bastant torrat i alguna cosa
de sofre.
Urtica dioica |
Aspecte:
Escuma blanca bastant espessa i molt persistent i formant molt
confortablement garlandes de llarga durada. Cervesa de color d'ambre molt clar
o de mel clara.
En nas 1:
Olor de ferment fresc i de tall de fulla d'heura. Apareixen notes dolces i
un perfil més sofrat del compte. També es poden identificar olors de pa. Al cap
d'una estona, la nota sofrada desapareix i deixa lloc a un bon perfil de malt
amb mel i crosta de pa.
En boca 1:
D'entrada, olors de mel i de pa. Sensació de viscositat mitjana. També hi
ha un toc dolç que, de moment, no es resol en cap fruitat.
Un perfil general bastant modest al capdavall.
L'amargor és fluixa però es va accentuant amb el temps. Tampoc es pot
parlar de cap persistència rellevant. Potser la dolçor amelada persisteix una
mica més que la resta.
Olors d'hidromel potser |
Aspecte 2:
Cal dir que, si bé no se'ns ofereix un gran foc d'artifici d'aromes i
gustos, l'aspecte és pràcticament immillorable. L'escuma és gairebé perfecta:
densa, persistent i formant unes impressionants garlandes.
En nas 2:
Altre cop olor de ferment fresc. Sinó, trobem tall de fulla o fins i tot de
planta grassa. També es pot trobar una certa olor de pebre negre. A la llarga
tornen a aparèixer les notes dolces però segueixen no sent identificables ni
suggerint cap fruita. Potser alguna cosa floral tot just mencionable. Potser
gerani (?).
En boca 2:
De bones a primeres, cos mitjà o fins i tot per sota de la mitja. Bona
bevibilitat, cap aspror ni astringència de cap mena. Ni Diacetil ni DMS.
Importants tocs de bescuit i de mel.
Lleugera acidesa final que podria
resoldre's en taronja.
Amargor tot just notable.
Retorn principal de mel, persistent i amb un final sec.
Ulteriors tastos n ofereixen res de nou.
Impressions generals.
Ens trobem davant d'un producte correcte sense més, professionalment
consistent. El perfil però és una mica pobre pel meu gust; un pèl decebedor.
Havia tastat aquesta cervesa fa un munt d'anys i no en tenia un record tan
migrat.
Sigui com sigui, és una cervesa que passa molt bé, que no presenta cap resistència
que jo hagi pogut notar.
Altres apreciacions:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada