15 de maig 2013

Cerveses d'abadia - ORVAL - Els orígens 3

ORVAL 

 
Abadia d'Orval

Els orígens 3 


Des de 1793, les ruïnes de l'abadia van ser abandonades a la seva sort durant gairebé un segle i mig. Com ho hem vist, la comunitat va ser dispersada en altres convents i després abolida.

En 1926, la família de Harenne, que havia adquirit les ruïnes en 1887,  ofereix les ruïnes de l'abadia d'Orval i les terres del voltant a l'Ordre del Císter per que la vida monàstica hi fos restaurada. Dom Jean-Baptiste Chautard, abat de Sept-Fons (al Allier) va acceptar la responsabilitat de la fundació. Va cridar un grup de monjos de l'abadia de Nostra Senyora de Maristella a Brasil per que constituïssin el nucli de la comunitat resraurada.

Dom Jean-Baptiste Chautard
L'enorme treball de reconstrucció es va dur a terme per Dom Marie-Albert van der Cruyssen, de Gant, un monjo de l'Abadia de La Trappe. Molt aviat, el nou monestir, construït segons els plànols de l'arquitecte Henry Vaes, s'aixecà sobre els fonaments del monestir del segle XVIII.

Vista aèria de l'abadia
En 1936, Orval recupera la seva autonomia (torna a ser abadia sense dependre de cap "casa mare") i Dom Marie-Albert va ser elegit abat. El 1948, la reconstrucció es va completar i el 8 de setembre va tenir lloc la solemne consagració de l'església. Poc després, Dom Marie-Albert dimiteix com a abat. Considerava que la seva missió s'havia conclòs. Va morir el 1955.

Article precedent
Article següent
Cerveses d'abadia. Taula de matèries

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada