Les cerveses de collita de llúpol
"harvest beer"
Plantació de llúpol en una zona periurbana. Lliçà d'Amunt. Foto: Noèlia Suàrez.
8 - Beneficis econòmics i socials
Com ho hem vist, per a elaborar una CCL cal trobar-se bastant a prop d’un lloc on es cultivi el llúpol que voldrem fer servir. No s’hi val a congelar-lo i transportar-lo fins a l’altra banda de món. La congelació també modifica el llúpol.
Així que, al capdavall, la CCL permet a Art Cervesers de fer allò perquè es va fundar la marca: establir o re-establir el lligam, antigament natural, entre els diversos actors que contribueixen a la producció de la cervesa. Bàsicament, agricultors i brouaters. Una CCL en general, i la que estem produint a Lliçà en particular, en termes de llúpol, és realment una cervesa de km 0. Al menys, ho repeteixo, pel que fa al llúpol.
I jo personalment, estic molt content que, dins del que cap, hàgim aconseguit aquesta fita.
Taula
3. Un parell d'apunts sobre les designacions
4. Algunes coses que cal saber sobre llúpols (per a neòfits)
8. Beneficis econòmics i socials
9. Pacific Gem - La joia del pacífic
Professor d'anàlisi sensorial de la cervesa a la Facultat d'Enologia de la URV
Professor d'anàlisi sensorial de la cervesa al curs de cervesa artesana de la Universitat d'Alacant.
Membre de l'equip d'Art Cervesers.
Premi Steve Huxley 2020
Nota final
NOMÉS HEU DE TENIR L'HONESTEDAT DE CITAR TOTES LES VOSTRES FONTS, INCLOENT-HI AQUESTA, ENCARA QUE US FACI RÀBIA QUE ESTIGUI ESCRITA EN CATALÀ. TAMPOC COSTA TANT SER UNA MICA HONEST! PER ENDAVANT, MERCI.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada