20 de setembre 2023

Les cerveses de collita de llúpol - "harvest beer" - 1 - Intro i taula de matèries

Les cerveses de collita (de llúpol)

(Harvest beer, Wet hop beer, green beer, etc.)

https://www.abc.net.au/news/rural/2021-09-23/new-hop-beedelup-wa-craft-brewing/100480536

Introducció

He de dir que, per a mi, l’experiència de beure cerveses «de collita de llúpol» sol ser especialment gratificant. Aquestes cerveses, en general i si no s’han fet malbé, ofereixen un perfil sensorial aromàtic incomparable, més ric i més suau que el que s’aconsegueix amb el millor dels pèl·lets. Sense desmerèixer aquesta darrera presentació, La flor de llúpol acabada de collir ofereix pràcticament la integritat absoluta tot el que té per oferir. I no és pas poca cosa.

Crec que per als afeccionats a les cerveses llupolades és una vivència ineludible. I per als altres, entre els quals em compto, és una vivència sensorial especialment atractiva.

Com que a Art Cervesers, hem tingut la sort de poder elaborar una cervesa d’aquesta mena, he pensat cuinar un article sobre aquesta peculiar forma d’introduir el llúpol en la cervesa.

L'article és una mica llarg, de manera que l'he subdividit en subarticles de digestió més còmoda. 

 
 

Taula de matèries 

1. Introducció

2. Notes històriques

3. Un parell d'apunts sobre les designacions

4. Algunes coses que cal saber sobre llúpols (per a neòfits)

5. Alguns aspectes tècnics

6. Els estils

7. Sensorial

8. Beneficis econòmics i socials

9. Pacific Gem - La joia del pacífic

10. Fonts


Albert Barrachina Robert
Professor d'anàlisi sensorial de la cervesa a la Facultat d'Enologia de la URV
Professor d'anàlisi sensorial de la cervesa al curs de cervesa artesana de la Universitat d'Alacant.
Membre de l'equip d'Art Cervesers.
Jutge certificat BJCP des del 2015
Premi Steve Huxley 2020

 Nota final

Llicència de Creative Commons
Aquells que voleu fer servir aquest article, copiar-lo, traduir-lo, o fer veure que us heu llegit totes les fonts 😉, ho podeu fer. L'accés a aquest blog és completament lliure. I essent que el seu objectiu és la difusió de la cultura de la cervesa, podeu copiar i afusellar com us abelleixi sobiranament. Cap problema.
NOMÉS HEU DE TENIR L'HONESTEDAT DE CITAR TOTES LES VOSTRES FONTS, INCLOENT-HI AQUESTA, ENCARA QUE US FACI RÀBIA QUE ESTIGUI ESCRITA EN CATALÀ. TAMPOC COSTA TANT SER UNA MICA HONEST! PER ENDAVANT, MERCI.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada