Les cerveses de collita (de llúpol)
(Harvest beer, Wet hop beer, green beer, etc.)
https://www.abc.net.au/news/rural/2021-09-23/new-hop-beedelup-wa-craft-brewing/100480536
Introducció
He de dir que, per a mi, l’experiència de beure cerveses «de collita de llúpol» sol ser especialment gratificant. Aquestes cerveses, en general i si no s’han fet malbé, ofereixen un perfil sensorial aromàtic incomparable, més ric i més suau que el que s’aconsegueix amb el millor dels pèl·lets. Sense desmerèixer aquesta darrera presentació, La flor de llúpol acabada de collir ofereix pràcticament la integritat absoluta tot el que té per oferir. I no és pas poca cosa.
Crec que per als afeccionats a les cerveses llupolades és una vivència ineludible. I per als altres, entre els quals em compto, és una vivència sensorial especialment atractiva.
Com que a Art Cervesers, hem tingut la sort de poder elaborar una cervesa d’aquesta mena, he pensat cuinar un article sobre aquesta peculiar forma d’introduir el llúpol en la cervesa.
L'article és una mica llarg, de manera que l'he subdividit en subarticles de digestió més còmoda.
Taula de matèries
1. Introducció
3. Un parell d'apunts sobre les designacions
4. Algunes coses que cal saber sobre llúpols (per a neòfits)
8. Beneficis econòmics i socials
9. Pacific Gem - La joia del pacífic
Professor d'anàlisi sensorial de la cervesa a la Facultat d'Enologia de la URV
Professor d'anàlisi sensorial de la cervesa al curs de cervesa artesana de la Universitat d'Alacant.
Membre de l'equip d'Art Cervesers.
Premi Steve Huxley 2020
Nota final
NOMÉS HEU DE TENIR L'HONESTEDAT DE CITAR TOTES LES VOSTRES FONTS, INCLOENT-HI AQUESTA, ENCARA QUE US FACI RÀBIA QUE ESTIGUI ESCRITA EN CATALÀ. TAMPOC COSTA TANT SER UNA MICA HONEST! PER ENDAVANT, MERCI.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada